Jesus Christ Superstar på Dalhalla

15-17 juli 2020

Jesus Christ Superstar är utan att överdriva en av världens största musikalsuccéer genom tiderna. Sedan Broadwaypremiären 1971 har den älskade rockoperan av Andrew Lloyd Webber och Tim Rice satts upp i en mängd olika utföranden både på scen och vita duken och setts av miljontals människor världen över. I sommar är det äntligen dags igen när Dalhalla står värd för en stjärnspäckad konsertversion av Jesus Christ Superstar!

I rollen som Jesus ser vi Guldmasken-belönade Linus Wahlgren, som senast gjorde stor succé som huvudrollsinnehavare i musikalen The Book of Mormon. Peter Stormare kommer att spela rollen som den flamboyante och cyniske kung Herodes. Stormare har inte stått på en svensk teaterscen sedan han spelade Jean i nypremiären av Ingmar Bergmans uppsättning av ”Fröken Julie” på Dramaten i början av 90-talet.Patrik Martinsson i rollen som Judas – en roll som han debuterade med i ”Jesus Christ Superstar” redan 1991 och har gjort flera gånger sedan dess – och Fred Johanson spelar Pilatus. Fred har tidigare bland annat medverkat i ”Les Miserables” i London och spelat Odjuret i Göteborgsoperans upp-sättning av ”Skönheten och odjuret”. Robban Högström som spelar Simon, Kristoffer Hellström i rollen som översteprästen, vi ser också Laila Adèle, Malena Tuvung, Jessica Berge, Filip Morel och Simon Rubin.
Hela föreställningen kommer att framföras på originalspråket engelska.

Pris: 3795:- /person
I priset ingår bussresa, 2 övernattningar i dubbelrum inkl. frukost i Mora, 2 x 2 rätters middag, Dalhallabiljett röd sektion från rad 26. Entré Zornmuseet, besök på Nils Olssons Dalahästtillverkning i Nusnäs.
Enkelrumstillägg: 1000:-

 

Reseprogram:
Onsdag 15 juli

Avresa från påstigningsort
Fikastopp vid Rattugglan Mariestad (ingår ej i priset)
Ca 13.00 Lunch Vansbro Wärdshuset Flottaren (ingår ej i priset)
Nils Olssons Hemslöjd Dalahästtillverkning
Ca 17.00 Ankomst och incheckning Hotell Fridhemsgatan Mora
19.00 2-rätters middag på hotellet

Torsdag 16 juli
Frukost
Zornmuseet
2-rätters middag på hotellet
Ca 19.00 Buss avgår till Dalhalla
21.00 Konsert Dalhalla

Fredag 17 juli
07.00-09.00 Frukost på Hotellet, sedan utcheckning.
Hemresa med stopp för kaffe och lunch ingår ej i priset.

Påstigning:
06.00 Skene, Skrålebäcken pendelparkering
06.35 Bollebygd busstation
06.45 Olsfors
07.10 Borås, Gina Tricot vid parkeringen
07.50 Alingsås järnvägsstation
08.20 Vårgårda, Rasta
08.45 Vara järnvägsstation
Påstigningstiderna är preliminära