Om oss

Vårgårdabuss är ditt lokala bussbolag, det självklara valet när du bokar din bussresa!

Vi har idag ca 115 bussar och drygt 220 anställda, fördelat på våra depåer i Vårgårda, Alingsås, Lerum, Gislaved, Fristad och Floby. Vårt mål är inte att bli störst, men vi vill vara det självklara valet för de som provat oss. Vi klarar hela arrangemang, eller en liten busstur till ett bra pris! Boka bussresan hos oss, ditt lokala bussbolag!

Vårgårdabuss historia

Det hela började i blygsam skala 1978 under namnet Södra Härene Bilstation. Ingemar Larsson och Henry Claesson hade då fått ett erbjudande om att köpa en linjebuss för skoltrafik. Det ville de, och tillsammans startade de sin verksamhet. 1986 bytte de namn på bussbolaget till Vårgårdabuss AB.

Under början av 90-talet avreglerades linjetrafiken i Sverige, och linjetrafiken skulle upphandlas genom anbud. För att kunna vara med och konkurrera om stora trafikpaket var Vårgårdabuss med och skapade ett samverkansbolag med flera andra bussbolag i Västsverige. Detta var början på Buss i Väst AB, som numera heter Bivab. Genom detta bolag, som varit väldigt framgångsrikt, har Vårgårdabuss kört linjetrafik med varierande omfattning sedan dess.

Den 1 maj 2008 tog Vårgårdabuss över Ornungabuss AB, och dess ägare Östen Hallenbert gick in som delägare i Vårgårdabuss. Delägare i företaget idag är Östen Hallenbert och Joakim Claesson.