Köpvillkor

Allmänna villkor för Vårgårdabuss AB
Org. nummer: 556409-1634
Telefonnummer: 0322 – 66 78 80

  1. Allmänna villkor dagsresa. (ej paketresa)

För att kunna beställa resor med Vårgårdabuss måste du ha fyllt 18 år. Alla beställningar som görs är bindande. Priserna är inklusive moms. Vi reserverar oss för ev. fel i pris och texter. Alla bussar är rökfria, även på toaletterna.

  1. Hur bokar jag en dagsresa?

För att boka din dagsresa med oss så använder du hemsidan, genom att klicka på resan och följa instruktioner. Om du vill ha hjälp så kan du kontakta oss på telefon 0322 667880 eller e-post (info@vargardabus.se) så hjälper vi dig.

Våra endagsresor säljs utan avbokningsskydd för att resan ska bli så prisvärd som möjligt. Läs mer under stycket ’Hur avbokar jag min resa?’.
Efter bokning får du en bekräftelse på ditt köp via e-post och/eller SMS beroende på vilka kontaktsätt du fyllt i när du gjorde din bokning. Kontakta oss om bekräftelsen uteblir. Bekräftelsen som du får direkt efter genomförd betalning fungerar som biljett. Det åligger resenären att kontrollera att uppgifterna i orderbekräftelsen stämmer överens med den sträcka, tid och datum som beställts och att ta kontakt med oss snarast möjligt om något skulle vara fel. Du ansvarar även för att vi kan nå dig på det telefonnummer eller e-postadress du anger vid bokningen. Du kan inte köpa din dagsresa ombord på bussen utan att ha bokat i förväg.

O.B.S! Hållplatser angörs endast i de fall plats har förbokats. Det innebär att vi stannar endast på de destinationer det redan finnes resenärer bokade för på- eller avstigning.

  1. Återförsäljare.

Du kan även köpa din resa vid vår depå i Vårgårda (Wallentinsvägen 3), det tillkommer då 30 kr/dagsresa i adminavgift.

Öppettider:
Vardag: 08,30-16.30 (lunchstängt 12.30-13.30)
Ej öppet på helgerna.

  1. Åldersregler.

Barn (0-15 år):  Biljett ska köpas till samtliga barn oavsett ålder. Av säkerhets- och trivselskäl ska de ha ett eget säte. Målsman är alltid ansvarig för sitt barns resande och det är även ni som förälder som avgör om barnet kan resa på egen hand. Vad gäller bilbarnstol, hittar du mer information nedan.

Bilbarns stol finns att låna av oss under resan. Enligt föreskrifter bör alla barn upp till 3 års ålder vara fastspända med trepunktsbälte tillsammans med babyskydd/bilbarnstol/sittkudde under hela resan.

För bokning av sådan, vänligen kontakta vår kundtjänst på telefonnummer 0322 667880

  1. Finns det några bagageregler?

Vänligen observera att Vårgårdabuss inte tar ansvar för värdeföremål eller kontanter som förvaras i bussens lastutrymme då bagaget förvaras i ett utrymme som chaufför inte alltid har full uppsikt över. Givetvis får du som reser med barnvagn eller rollator/rullstol ta med dessa kostnadsfritt i bussens bagageutrymme. Av säkerhetsskäl får inget bagage placeras i bussens mittgång eller vid några utgångar.

Vårgårdabuss ansvarar ej för skadat, förkommet eller stulet bagage. Vi hänvisar till resenärens egen försäkring. Om bagage förkommer eller glöms kvar, vänligen kontakta 0322 667880 info@vargardabuss.se

  1. Toalett.

    Toalett finns ombord på samtliga bussar som kör dessa resor.
  2. Hur avbokar jag min dagsresa?

För att avboka din dagsresa med oss kontaktar ni oss på 0322 667880. Vi återbetalar resans pris minus 40 kr i administrationsavgift. Senaste dag för avbokning är 2 dagar innan avresa.

  1. Hur betalar jag?

Du bokar direkt på hemsidan och ”går till kassan” och betalar med ett av dessa alternativen:

Kort
Vi accepterar kort så som Visa, MasterCard och American Express globalt till marknadsledande kort inom lokala marknader som Discover och Diners i USA, China Union Pay och JCB i Asien osv.
Hips (vår betallösning) sparar dina kortuppgifter på ett säkert sätt så att du slipper ha med dem nästa gång du ska betala.

Faktura
Då och då händer det att man inte har plånboken till hands och vill handla ändå.
Köpet godkänner du säkert med Bank-ID.

Swish
Du kan även betala med swish i betallösningen.

Har ni några funderingar kring detta så hör av er, så hjälper vi gärna till. 0322 -667880